Són moltes les idees de negoci que sorgeixen al llarg de l’any i, generalment quan tenim una idea, la volem dur a terme el més ràpid possible. Aquestes presses provoquen que una de cada quatre empreses de nova creació acaba cessant la seva activitat en els dos primers anys pel fet que no van analitzar tots els pros i contres en la creació del negoci en qüestió abans de començar a materialitzar-lo.

Per aquesta raó, avui a Senders Financers volem explicar-te què és un pla de negoci, els seus beneficis i perquè és tant important que ho realitzis per a la teva empresa

 

Què és un pla de negoci?

Sabem que poder tenir una bona idea de negoci o comptar amb el capital necessari no és suficient per a assegurar-nos que vagi a convertir-se en tot un èxit. Necessitarem dades, previsions, informació i poder analitzar diferents escenaris i situacions per a dur a terme un full de ruta marcat per al nostre futur negoci.

El pla de negoci es constitueix com un document guia que podrà ajudar-te a madurar la idea inicial, a més s’establiran uns objectius realistes, una anàlisi de la seva viabilitat tècnica, econòmica i financera, sense oblidar la viabilitat social i mediambiental. Aquest document ens permetrà definir una sèrie de procediments, estratègies, accions i possibles riscos a assumir per a utilitzar-lo com a eina bàsica del nostre futur negoci.

L’objectiu primari d’aquest document és que la idea de negoci inicial pugui convertir-se finalment en una empresa real. Ens permetrà obtenir una anàlisi exhaustiva de la seva viabilitat i de la seva posada en marxa, a més ens aportarà informació al llarg de la vida del negoci.

A Senders Financers considerem que tant les grans organitzacions com les petites empreses haurien de secundar-se en el seu inici en la realització d’aquest document que considerem imprescindible.

 

Beneficis de realitzar un pla de negoci per a la teva empresa

Són molts els beneficis i avantatges que t’aportarà la realització d’aquest document d’anàlisi estratègica, no sols en el procés inicial, sinó també passat un temps des de la creació de l’empresa:

– Et permetrà marcar una direcció a seguir i prevenir possibles riscos
– T’ajudarà a definir el model de negoci al qual vols arribar
– S’analitzarà el mercat potencial en el qual estaria situada la teva empresa per a poder obtenir més informació del perfil de client al qual hauries d’arribar
– Definició d’objectius sobre la base de l’establiment d’estratègies i accionis
– Obtenció d’informació detallada de la inversió a realitzar
– Et permetrà buscar finançament extern si necessites de capital extra ja que podràs demostrar la viabilitat del teu projecte.

 

Serveis de consultoria financera per a empreses de Senders Financers

A Senders Financers proporcionem serveis de consultoria financera empresarial dissenyats a mesura per a proporcionar-te totes les eines necessàries per a ajudar-te en el control financer de la teva empresa. Plantegem diferents serveis de consultoria per a empreses, enfocats a la planificació, anàlisi, valoració de negocis i optimització de la situació economicofinancera d’aquests.

Serveis de Consultoria Financera Empresarial de Senders Financers:
– Direcció financera externa “a demanda” (Empreses públiques i privades)
– Valoració de negocis i modelització economicofinancera
– Consultoria empreses de l’economia del Bé Comú
– Altres informes econòmics

En el nostre servei de “Valoració de negocis i modelització economico-financera” per a empreses públiques i privades es duu a terme una elaboració d’estudis que permeten estimar el rang de valor en el qual es pot situar un negoci, una empresa o els seus actius intangibles.
Addicionalment disposem de les eines i l’experiència per a la preparació de Models Econòmic Financers (MEF) que permeten plantejar diferents escenaris financers i de valoració, tant en entorns de transacció com per facilitar la presa de decisions en la gestió dels negocis.

Els nostres serveis de “Valoracions” i “Modelització de Negocis” poden incloure les següents prestacions:

  • Valoracions per fusions, adquisicions, desinversions o reestructuracions
  • Valoracions per motius comptables i test de deteriorament.
  • Valoracions d’intangibles
  • Informes d’expert independent
  • Plans de negoci
  • Modelització financera i revisions de models

Si tens més dubtes i vols assessorament personalitzat, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres i des de Senders Financers t’assessorarem des del primer moment.