SOLIDARITAT

Senders Financers aposta per una economia digna, solidària i justa, sostenible mediambientalment i transparent i participativa.

És per aquest motiu que el 2,5% de la facturació es destina a altres organitzacions i entitats que presenten un compromís i sensibilitat especial amb aquests valors.

Des del nostre inicis em apostat per una economia holística que tingui en consideració les vessants econòmica, social i medi ambiental de la mateixa manera que ho fa l’Agenda 2030. És per aquest motiu que mitjançant les nostres accions de solidaritat pretenem contribuir a assolir els diferents Objectius de Desenvolupaments Sostenibles de l’Agenda a través les diferents entitats col·laboradores i impulsores dels ODS.

L’Agenda 2030 implica a  tots els agents de la societat (empreses, governs, ciutadans, universitats, associacions entre d’altres) i és un pla d’acció a favor de les persones, el planeta i la prosperitat, que també té la intenció d’enfortir la pau universal i l’accés a la justícia.

Els ODS persegueixen a més de posar fi a la pobresa, erradicar la fam i assolir la seguretat alimentaria, garantir una vida sana i educació de qualitat, assolir la igualtat de gènere, assegurar l’accés a l’aigua i l’energia, promoure el creixement econòmic sostingut, adoptar mesures urgents contra el canvi climàtic, promoure la pau i facilitar l’accés a la justícia.

És voluntat de SF ampliar i diversificar en els propers anys el nombre d’entitats col·laboradores per ampliar l’impacte de les accions de solidaritat i d’aquesta manera abastar un major nombre d’ODS.

Senders Financers pretén fer partícips als nostres clients d’aquests valors i és per això que es dona la possibilitat als clients de triar la seva contribució a la comunitat entre les següents organitzacions:

SENDERS FINANCERS COL·LABOREM AMB:

Taller Àuria Cooperativa

Taller Auria Cooperativa és una entitat creada el 1972 a Igualada i constituïda com a cooperativa mixta de treball el 1981. Te més de  40 anys d’experiència en el Tercer Sector Social.

És un Centre Especial de Treball que combina professionalitat, qualitat i inserció laboral de persones amb discapacitat o risc d’ exclusió social.

Amb formació especialitzada, itineraris d’incorporació laboral al mercat ordinari, serveis d’atenció diürna, ocupació terapèutica, acolliment residencial, servei de lleure i programes de voluntariat i atenció als famílies, Àuria fomenta l’autonomia, la igualtat d’oportunitats i la defensa dels drets dels persones.

Forma part del Grup Àuria, en què totes les entitats del grup (Àuria Cooperativa, Àuria Fundació, Àuriafil i Àuria Inserció) aglutinin més de 1.400 persones de base social i generin ocupació a més de 750 professionals.

Fundació Vicente Ferrer

La Fundació Vicente Ferrer (FVF) és una ONG de desenvolupament compromesa amb el procés de transformació d’una de les zones més pobres i necessitades de l’Índia.

La Fundació és una organització humanista fonamentada en la filosofia de l’acció. Amb la seva manera de pensar i actuar, Vicente Ferrer va ser capaç de transmetre el seu compromís per erradicar les desigualtats i mobilitzar les consciències, alhora que involucrava a les persones en el seu propi canvi. La seva forma d’entendre el desenvolupament ha donat lloc a un model exemplar en el marc de la cooperació.

El millor llegat que ens ha deixat Vicent Ferrer és el de demostrar que ser persones solidàries és treballar pel Bé Comú. La solidaritat no només és basa en el treball directe amb els comunitats en risc d’exclusió, sinó que rau en gran part en la sensibilització de la societat, perquè aquest canvi sigui significatiu.

World Wildlife Fund‎

El món està canviant molt ràpid i la natura està suportant pressions sense precedents. La vida salvatge s’ha reduït a la meitat en menys d’una generació i el canvi climàtic es sent ja en cada racó del Planeta. No obstant això, vivim un moment extraordinari. Un temps de grans riscos però també d’enormes possibilitats per construir un futur diferent i sostenible.

Estem en un moment de transició. La qualitat de vida dels futures generacions i supervivència de la natura salvatge dependrà del qual fem en els propers anys. Un desafiament enorme, sí, però també una gran oportunitat que no és pot deixar escapar.

WWF Espanya forma part de la xarxa de WWF, la major organització internacional independent dedicada a la defensa de la natura i el medi ambient. Fundada el 1961, treballa en més de 100 països i compta amb el suport de prop de 5 milions de membres a tot el món.

La seva missió és conservar la natura, els seus hàbitats i espècies, i lluitar contra les amenaces sobre la vida a la Terra.

Amics de la Gent Gran‎‎

Amics de la Gent Gran és una fundació que te per missió lluitar contra la soledat i la marginació als que quedin exposades milers de persones grans, mitjançant l’acompanyament emocional de persones voluntàries i la sensibilització de la societat, amb el desenvolupament de  projectes socials i campanyes.

La visió de la fundació és una societat que reconegui el paper, la singularitat i el valor dels persones grans que la componen, evitant així la seva exclusió i enriquint-nos tots i totes d’una vellesa que és mira com una oportunitat col·lectiva i individual, no com un llast.

Els valors de la fundació són:
• La humanitat, pel valor únic i irreemplaçable de cada ésser humà.
• El respecte, sense judicis ni condicions, a tot home i tota dóna, sigui quin sigui el seu origen, ideologia i el seu estat físic, psíquic o social.
• La llibertat, com a dret fonamental i inherent a totes els persones.
• La solidaritat.
• El compromís social.

Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà‎‎

La Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà és una entitat d’iniciativa social que promou i impulsa la inclusió social i la millora de la qualitat de vida de les persones de la comarca del Berguedà amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental, dificultats en el desenvolupament o risc de patir-lo.

La Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà és l’entitat de referència al Berguedà per les persones amb discapacitat intel·lectual.

Amb 49 anys d’història i uns inicis en el voluntariat, compta amb una plantilla de 134 treballadors/es i en l’actualitat, l’entitat atén a 400 persones cada any a través dels següents serveis: Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), Escola d’Educació Especial, Suport a mestres i alumnes d’escoles ordinàries del Berguedà, Servei ocupacional (STO i SOI), Centre Especial de Treball (CET), Servei Inserció (Programa SIOAS), Servei a l’Autonomia en la Pròpia Llar, Llar – Residència així com Serveis de lleure (casals, vacances…).