Les petites i mitjanes empreses (PIMES) són una part fonamental de l’economia mundial. Sovint s’enfronten a una sèrie de problemes comuns que poden afectar la seva rendibilitat i la seva capacitat per a competir en el mercat. A continuació, presentem alguns dels problemes més comuns als quals es que enfronten les PIMES i com poden solucionar-los.

 

Quins són els problemes més comuns que comparteixen les PIMES?

Problemes de flux d’efectiu

Una de les principals preocupacions de les PIMES és la gestió del flux d’efectiu. Moltes empreses lluiten per mantenir una quantitat adequada d’efectiu en els seus comptes per a pagar als seus empleats, proveïdors i altres despeses operatives. Una solució a aquest problema és establir un pressupost clar i realista, així com monitorar i administrar acuradament els ingressos i despeses de l’empresa.

 

Falta de capital i finançament

La falta de capital i finançament és un dels problemes més comuns als quals enfronten les PIMES. Moltes vegades, aquestes empreses no tenen accés a préstecs bancaris o a inversors, la qual cosa limita la seva capacitat per a invertir en el seu negoci i expandir-se. 

Una possible solució és buscar alternatives de finançament, com el micromecenatge o el capital de risc. A més, és important tenir un pla de negocis sòlid que pugui demostrar als inversors el potencial de l’empresa i la seva capacitat per a generar guanys a llarg termini.

 

Dificultats per a trobar i retenir talents

Les PIMES sovint tenen dificultats per a atreure i retenir als empleats més talentosos a causa de la competència d’empreses més grans que ofereixen salaris i beneficis més atractius. Per a solucionar aquest problema, les PIMES poden oferir beneficis i programes de capacitació que siguin atractius per als empleats, així com crear una cultura empresarial positiva que fomenti el compromís i la retenció del talent.

 

Falta de recursos tecnològics

Les PIMES poden no tenir el pressupost o els recursos per a invertir en tecnologia avançada per a millorar les seves operacions i augmentar la seva eficiència. No obstant això, existeixen moltes solucions tecnològiques assequibles i rendibles per a PIMES, com a programari de gestió de relacions amb clients (CRM), aplicacions de productivitat i altres eines.

 

No tenir presència digital

Encara que es pugui pensar que aquest problema només concerneix a les empreses mitjanes, la veritat és que tenir presència digital pot ajudar la PIME a consolidar-se i avançar des de les primeres etapes. Malgrat això, només el 48% de les pimes té un lloc web. 

Cal tenir en compte que la presència digital de la PIME pot marcar una gran diferència i atreure una bona quantitat de clients. Per això, descurar aquest element és un inconvenient avui dia.  

 

Servei de Consultoria Financera per a Empreses

En Senders Financers proporcionem serveis de consultoria financera empresarial dissenyats a mesura per a proporcionar-te totes les eines necessàries per a ajudar-te en el control financer de la teva empresa. Plantegem diferents serveis de consultoria per a empreses, enfocats a la planificació, anàlisi, valoració de negocis i optimització de la situació economicofinancera d’aquests. 

En Senders Financers apostem per la professionalitat i la proximitat dels nostres serveis de consultoria financera per a Empreses, facilitant així la gestió, la qualitat i els resultats dels nostres serveis exclusius per a empreses. 

Serveis financers per a empreses que et permetran obtenir tot el coneixement, anàlisi i control dels costos de la teva empresa, a més de poder determinar el valor de mercat més probable per al teu negoci o l’elaboració de Plans de Viabilitat i Plans de Negoci que et permetran realitzar una òptima planificació i seguiment de l’operativa del teu negoci i projecte. 

Els nostres serveis de Consultoria Financera per a Empreses:

– Reestructuring i Plans de Viabilitat

– Plans de Negoci

– Valoració d’Empreses

– Estudis i Anàlisis de Costos

– Gestió de Licitacions Públiques

Si tens més dubtes i vols assessorament personalitzat, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres i des de Senders Financers t’assessorarem des del primer moment.