Són moltes les persones emprenedores que estan pensant o s’han embarcat ja en la creació d’una nova empresa o un nou projecte. Però són pocs els que tenen en compte que és necessari realitzar prèviament un pla de la viabilitat del projecte que ens doni com a resultat obtenir informació útil sobre la viabilitat tècnica i econòmica del projecte.

Què és un Pla de Viabilitat per a una empresa?

Un pla de viabilitat és una eina imprescindible per a les empreses i des de la qual s’analitza si un nou negoci o projecte de la companyia pot ser rendible econòmicament. És a dir, es posa a prova si és viable posar en funcionament aquest negoci o projecte, a més de si serà rendible des del punt de vista econòmic.
Aquest estudi pot realitzar-se abans d’emprendre un projecte empresarial, o bé quan l’empresa vol escometre una inversió, llançar un nou producte o servei o fer un canvi organitzatiu dins de l’empresa.

Quins tipus de Plans de Viabilitat per a empreses existeixen?

• Pla de viabilitat concursal: pla d’obligat compliment en tot concurs de creditors ja sigui per a reflotar l’empresa concursada com per a liquidar-la.
• Pla de viabilitat de venda: necessari en tot procés de cerca de finançament privat o públic, així com en opcions de traspassos o franquícies, es fa imprescindible exposar el coneixement i avantatges del projecte a realitzar.
• Plans de viabilitat de creació: aquest tipus de plans permeten reduir el risc empresarial que existeix en un nou negoci o en el desenvolupament d’una nova activitat.
• Pla de viabilitat de re-estructuració empresarial: en situacions de iliquidez, és l’eina perfecta per a evitar entrar en el concurs de creditors o liquidar el negoci de manera ordenada sense entrar en el procés concursal.

Quins són els avantatges per a l’empresa el realitzar un Pla de Viabilitat?

1. Reducció de la incertesa: comptar amb càlculs adequats, dades i una visió realista ajudarà al fet que tinguem, de partida, unes majors probabilitats d’èxit en la nostra aventura empresarial.
2. Conèixer els ingressos a futur: el pla de viabilitat pot ajudar a estimar diferents i possibles escenaris d’ingressos i despeses a futur.
3. Reestructurar l’empresa: el pla de viabilitat proporciona el reporti precís en cada àrea afectada de l’empresa i poder determinar com optimitzar-les.
4. Exposar la situació real de l’empresa: sobretot a l’hora de dur a terme un procés de venda de la companyia.
5. Augmentar les possibilitats per a la concessió d’ajudes públiques o a l’hora de sol·licitar un finançament d’una entitat privada.

Servei de Reestructuring i Plans de Viabilitat per a Empreses

Per a empreses en dificultats financeres o de negoci, fa falta treballar des de l’àmbit estratègic, organitzatiu, operatiu i financer per a assegurar la seva viabilitat. En aquestes circumstàncies, una anàlisi objectiva de la companyia i el seu negoci, així com el seu pla estratègic de futur, avaluat pel nostre equip amb experiència en aquesta mena de situacions especials, facilitarà la identificació de les necessitats de la companyia i les solucions més adequades a cada situació.

Comptar amb un Pla de Viabilitat del projecte o de l’empresa, suposa disposar d’una sèrie d’avantatges i beneficis com obtenir un major control en la gestió, la disminució de la incertesa, la millora de l’operativitat empresarial o la determinació del preu del producte o del servei, que s’estableixen com a imprescindibles en el començament d’un projecte empresarial.

Aquest servei de realització de Pla de Viabilitat per a empreses que realitzem des de Senders Financers té com a objectiu:
– Elaboració de projeccions financeres i proposta de pla de viabilitat
– Buscar solucions de finançament
– Planificar i millorar els resultats de l’empresa
– Identificació d’ineficiències en la gestió i causes de la baixa rendibilitat
– Entendre el context de cada situació i de cada moment del negoci.

Si tens més dubtes i vols assessorament personalitzat, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres i des de Senders Financers t’assessorarem des del primer moment.