Són moltes les empreses que volen adaptar-se correctament a l’entorn en el qual desenvolupen la seva activitat, però comenten errors en la seva planificació estratègica, en la gestió d’indicadors o, a causa de la situació econòmica actual no han sabut preveure, planificar o controlar els seus possibles riscos empresarials.

És per aquest motiu que el Control de Gestió ha anat cobrant cada vegada més importància per a tot tipus d’empreses per a convertir-se en una eina fonamental en el control intern i financer.

 

Què és el control de gestió?

El Control de Gestió és un procés que abasta molt més que la comptabilitat d’una empresa ja que integra la formulació d’estratègies i objectius de l’empresa, el desenvolupament de plans d’acció relacionat amb els pressupostos, tot tipus d’anàlisi de desviacions, el mesurament i anàlisi de resultats i les propostes d’idees de millora.

En definitiva, el control de gestió d’una empresa s’estableix com un procés que ens ajuda a respondre a preguntes del tipus: com va l’empresa?, està aconseguint els resultats marcats? Però el que hem de tenir en compte és que el control de gestió afecta a totes les empreses i és necessari que totes, tant pimes com grans corporacions portin correctament un control de la gestió.

 

Com s’aplica el control de gestió en una empresa?

Aquesta tasca de Controller de gestió pot recaure tant en una persona interna de l’empresa com en una organització externa encarregada d’aquesta gestió i les seves funcions fonamentals estaran enfocades a:

  • Recopilar informació de finances, costos i pressupostos
  • Dissenyar estratègies de planificació i control
  • Disseny de sistemes d’anàlisis per a subministrar informació objectiva, rellevant i fiable en l’àmbit comptable de l’empresa
  • Intentar que els objectius marcats per l’empresa i els resultats obtinguts es trobin el més alineats possible, ja que en el cas que es produeixin desviacions en els resultats, haurà d’analitzar els motius i proposar mesures per a la seva correcció.
  • Dur a terme activitats de control pressupostari i activitats de coordinació
  • Optimitzar els recursos humans

 

 

Avantatges del Control de Gestió per a la teva empresa

 Tant les pimes com els petits negocis poden arribar a beneficar-se del control de gestió perquè:

  • Poden focalitzar els esforços i conèixer resultats de primera mà
  • Poden analitzar els recursos emprats en tasques amb menys valor afegit per a guanyar en eficiència, eficàcia i rendibilitat.
  • Els permetrà saber quin és el problema en la falta de rendibilitat del negoci

 

Servei de Control de Gestió per a empreses

A Senders Financers proporcionem el servei de direcció financera externa a “demanda” que s’ajusta a les necessitats de l’empresa i la Direcció, i que l’ajudarà a facilitar la presa de decisions en el qual es realitza un control de gestió per a empreses.

 Un servei enfocat en la planificació, enteniment i anàlisi de l’activitat de l’empresa i estructura organitzativa, a més de l’anàlisi del sistema d’informació comptable actual i de control de gestió.

 A Senders Financers apostem per la professionalitat i la proximitat dels nostres serveis de consultoria financera per a Empreses, facilitant així la gestió, la qualitat i els resultats dels nostres serveis exclusius per a empreses. Posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem en tot moment.