A l’hora de portar un control sobre la tresoreria i l’estat financer de les empreses sempre solen aparèixer problemes derivats de la desinformació interna. En moltes ocasions els números no arriben a quadrar o s’acaben perdent factures perquè no s’ha dut a terme una gestió correcta. Si es fessin bé les coses des d’un principi les empreses es podrien estalviar més d’un maldecap.

Moltes empreses no compten amb un pla de tresoreria efectiu. A causa d’això es troben amb situacions d’incertesa i sense arribar a tenir clar el que hauran de cobrar i pagar en els mesos futurs. A la llarga això pot implicar molts problemes en l’empresa.

 

Què és la tresoreria d’una empresa?

Podem dir que la tresoreria d’una empresa es caracteritza per ser l’àmbit que tracta les operacions monetàries i supervisa el flux de caixa de l’empresa, és a dir, porta el control dels diners disponibles en l’empresa.

Per a poder assegurar una bona situació econòmica del negoci, és important realitzar la previsió de tresoreride la empresa de manera mensual o trimestral. Per això, s’ha de tenir visibilitat sobre els pagaments i els cobraments de l’empresa, que ens permetin anticipar situacions de risc per al negoci i millorar la presa de decisions per a obtenir majors beneficis.

 

Com es pot millorar el control de tresoreria en l’empresa?

 La gestió de la tresoreria d’una empresa consisteix en l’optimització de la liquiditat, amb la finalitat de garantir la disponibilitat dels fons necessaris per a la realització dels pagaments compromesos per l’empresa en el moment precís.

Per a això, també és necessari dur a terme una correcta previsió de tresoreria de manera mensual o trimestral que permetrà obtenir una informació molt valuosa i que ajudarà per a prendre decisions encertades en el curt, mitjà i llarg termini.

 

Com fer una previsió de tresoreria per a la meva empresa?

  1. Recopilar tota la informació: recopila dades sobre cobraments i pagaments. En la previsió de tresoreria el que interessa és conèixer el flux de caixa, és a dir, la liquiditat disponible.
  2. Determina els millors terminis per a la teva empresa: estableix una previsió mensual com a base per a poder tenir la informació el més real possible.
  3. Separa els ingressos recurrents dels extraordinaris: abans de començar a fer la previsió, hauràs de classificar la informació, per a això, és necessari separar els ingressos recurrents dels extraordinaris, d’igual forma cal fer-ho amb els pagaments. D’aquesta manera, evitaràs distorsions en la previsió que derivarien en decisions incorrectes o en futurs problemes de tresoreria.
  4. Separa els fluxos d’efectiu en activitat, inversió i finançament: és clau estructurar les sortides i entrades monetàries segons el seu origen i es recomana classificar-los segons procedeixin de l’activitat ordinària d’explotació, activitats d’inversió o activitats de finançament (obtenció de finançament i/o devolució del mateix).

 

Servei d’Estudis i Anàlisis de Tresoreria per a empreses

El coneixement, anàlisi i control de la tresoreria, així com dels marges de productes i línies de negoci ens seran d’utilitat, tant en la presa de decisions estratègiques com en la configuració dels preus de venda a aplicar. L’establiment d’un sistema de Control de Tresoreria, d’Anàlisi i Control de Costos, així com d’una Estratègia de costos, és clau perquè l’empresa sigui competitiva i rendible.

 A Senders Financers prestem serveis d’Estudis i Anàlisis de Tresoreria per a empreses que et permetran entendre els factors que afecten les entrades i sortides monetaries, així com el seu comportament, a més de dur a terme una millor estimació a futur i obtenir la rendibilitat necessària perquè el negoci sigui viable.

 Posa’t en contacte amb nosaltres i des de Senders Financers t’assessorarem en tot el procés de dur a terme el control financer de la teva empresa.