Al nostre anterior post Què és l’economia circular? us explicàvem en què consisteix aquest nou sistema econòmic social que sap que les matèries primeres són finites i que té com a objectiu principal establir una proposta perquè es reutilitzin els materials i residus per a proporcionar-los una segona vida.

Coneixíem també els innombrables beneficis que s’aconseguirien si s’apliquessin les propostes de l’economia circular. Però avui volem preguntar-nos si l’economia circular es pot convertir en una bona oportunitat per a les empreses.

  

L’economia circular pot ser una oportunitat rendible per a les empreses?

Des de Senders Financers considerem fermament que sí. Hem de tenir en compte que totes les evidències apunten al fet que les empreses que continuen apostant per un model de producció lineal on impera la idea de fabricar pensant a usar i tirar es convertirà en un model totalment insostenible.
Sabem que els recursos necessaris per a poder mantenir el nostre estil de vida actual s’estan esgotant ràpidament, ja que el nostre planeta està arribant al seu límit ecològic pel fet que el model d’economia lineal actual no és sostenible ni a nivell econòmic, ni a nivell mediambiental.

Tendències globals com una major escassetat de recursos, els canvis en el comportament dels consumidors i els innombrables avanços tecnològics estan impulsant el fet que l’economia circular es converteixi en una oportunitat important per a tota mena d’organitzacions i empreses.

  

Beneficis de l’economia circular per a les empreses

Són molts els diferents beneficis i avantatges que poden aconseguir les empreses tant a curt termini com a mitjà i a llarg termini:

Reutilitzar els residus com a matèries primeres permet a les empreses reduir costos de producció i, com a conseqüència, rebaixar el preu final dels productes, permetent que l’empresa pugui competir.
Reduir el consum de matèries primeres permet la reducció d’impactes mediambientals
Major aportació en recursos en I+D i processos innovadors per a obtenir productes i serveis sostenibles
Enfortiment de la marca i una major reputació corporativa enfront de consumidors, comunitat i autoritats locals.
Millorar l’eficiència operacional de les empreses si es redissenyen i planifiquen els processos des d’un punt de vista circular.

A Senders Financers considerem  que apostar per l’economia circular en les empreses es pot convertir en una oportunitat rendible i molt atractiva pel fet que els propis consumidors demanden més transparència i premien a aquelles empreses que són respectuoses amb l’entorn social i el medi ambient.